TIEDOTE 8.9.2022

Julkaisuvapaa

Finlandia Marathon ja Wemmi-syysmarkkinat valtaavat Paviljongin ensi viikolla

 

Paviljonki täyttyy viikonloppuna markkina- ja urheiluhumusta, kun Finlandia Marathon järjestetään pe-la 16.–17.9. ja Wemmi-syysmarkkinat 17.–18.9. Jyväskylän Paviljongin alueella.

– Etenkin lauantaina Paviljongin pysäköintitalot tulevat olemaan ajoittain täynnä, kun molempiin tapahtumiin on tulossa runsaasti ihmisiä paikalle. Kannattaa suosia pysäköinnissä myös keskustan puolen pysäköintialueita, joista on Paviljongin alueelle lyhyt matka ja myös julkisia kulkuvälineitä kannattaa käyttää, kertoo Wemmin tapahtumatuottaja Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

 

Finlandia Marathon järjestetään parin vuoden tauon jälkeen kaksipäiväisenä tapahtumana. Perjantaina järjestetään mittava 4.500 koululaisen Nuorten Maraton, yhteisöjen maratonviesti, kaiken kansan Finlandia Kävely ja iltavalaistuksessa juostava Valon Kymppi. Lauantain ohjelmassa on täysmaraton ja puolimaraton. Kaikkien lähtöjen reitit kulkevat Jyväskylän Rantaraittia. Pyöräilyä, rullaluistelua sekä tarpeetonta liikkumista Rantaraitilla tulee välttää perjantaina 16.9. klo 9.30–13.30 ja klo 18–22 ja lauantaina 17.9. klo 12.00–18.00 välisenä aikana.

Wemmi-syysmarkkinat saapuu jälleen Jyväskylän Paviljongin sisä- ja ulkoalueille la-su 17.18.9.2022. Tapahtumassa on laaja kattaus kotimaista lähi- ja luomuruokaa, syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista parhaimmillaan sekä tuoreena että säilöttynä. Esillä on runsaasti upeita kotimaisia kädentaitotuotteita ja Suomen käsityöyrittäjien Käsityökortteli. Sisä- ja ulkoalueilla on runsaasti ravintoloita ja kahviloita moneen makuun. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Paviljongille on helppo tulla

 

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.  Lauantaina lähimmissä pysäköintitaloissa voi olla hetkittäin täyttä.

 

Lisätietoja:

 

Finlandia Marathon

Jouni Vatanen                                                    Markku Koistinen

Keski-Suomen Liikunta                                      Jyväskylän Kenttäurheilijat

050 552 4997                                                      040 706 9195

jouni.vatanen@kesli.fi                                      markku.koistinen@jku.fi

 

Wemmi

Niina Lampinen

tapahtumatuottaja

ProAgria Tapahtumat Oy

043 826 7291

niina.lampinen@proagria.fi

 

TIEDOTE 5.9.2022

Julkaisuvapaa

 

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat kutsuu viihtymään kotimaisen ruoan ja kädentaitotuotteiden pariin

 

Odotetut Wemmi-syysmarkkinat saapuvat jälleen Jyväskylän Paviljonkiin. Markkinat järjestetään Paviljongin sisä- ja ulkoalueilla la-su 17.–18.9.2022. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

– Wemmi on keskisuomalaisille tutuksi tullut, syksyinen myyntitapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran. Tapahtumaan tullaan syömään, ostoksille ja viihtymään, tapahtuma on monelle tärkeä syksyn perinne, kertoo Wemmin tapahtumatuottaja Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

 

Wemmi korostaa kotimaisuutta

Kotimaisen luomu- ja lähiruuan arvostus on ollut jatkuvasti kasvussa. Kuluttajat tahtovat yhä enemmän olla perillä siitä, mistä heidän syömänsä ruoka tulee ja suosia lähellä tuotettua ruokaa. Wemmissä liputetaan kotimaisen-, luomu- ja lähiruoan puolesta.

– Wemmissä keskitytään vahvasti kotimaiseen ruokaan. Tarjolla on kotiin ostettavaksi syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista sekä tuoreena että säilöttynä. Wemmiin kannattaakin tulla täydentämään omat varastot upeita suomalaisia herkkuja talvea varten. Mukaan ostettavien makujen lisäksi alueelle on kerätty laaja tarjonta ravintoloita ja kahviloita. Ulko- ja sisäalueilla on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja, mm. erilaisia leivottuja herkkuja ja jälkiruokia, kala- ja liha-annoksia ym. Lampinen jatkaa.

 

Kotimaisen ruoan lisäksi tapahtumassa on runsas kattaus kotimaisia kädentaitoja. Myös niissä korostuu kotimaisuus.

– Mukana on monenlaisia kotimaisia kädentaitoja itselle tai vaikkapa lahjaksi ostettavaksi. Wemmissä on myös Suomen käsityöyrittäjien tunnettu Käsityökortteli, Lampinen kertoo.

 

Wemmissä pääsee kohtaamaan yrittäjän, joka tuotteen on suunnitellut ja valmistanut.

– On hienoa, että tuotteiden alkuperästä pääsee kuulemaan suoraan yrittäjältä itseltään, sillä usein tuotteiden ja yrittäjyyden takaa löytyy mielenkiintoisia tarinoita Lampinen jatkaa.

 

Wemmi – Ween maan wiljaa -syysmarkkinat Jyväskylän Paviljongin sisä- ja ulkoalueilla, la-su 17 –18.9.2022. Avoinna la klo 10–17 ja su 10–16, vapaa pääsy. Tapahtuman järjestää ProAgria Tapahtumat Oy, yhteistyössä tapahtumassa ovat Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset sekä ProAgria.

Wemmi on keskisuomalaisille tuttu syysmarkkinatapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna jo 29. kerran. Lue lisää: wemmi.fi 

 

Lisätietoja

Niina Lampinen

tapahtumatuottaja

ProAgria Tapahtumat Oy

043 826 7291

niina.lampinen@proagria.fi

 

Henri Honkala

hallituksen puheenjohtaja

ProAgria Tapahtumat Oy

040 8277 100

henri.honkala@proagria.fi