Tiedote 9.9.2019
julkaisuvapaa

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat 14.-15.9.2019

Syksyn maukkaimmat markkinat tulevat taas

Tuttu ja odotettu Wemmi – Ween maan wiljaa järjestetään 14.-15.9.2019 Jyväskylän Paviljongin alueella. Wemmi  Ween maan wiljaa on keskisuomalaisille tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma, jonne tullaan ostoksille ja viihtymään.

Wemmi on nyt entistä esteettömämpi

Tarjoamme viittomakielisen tulkkauspalvelun Wemmin asiakkaille ja myyjille yhdessä Sivupersoonan kanssa.

Sivupersoonan pisteestä aulainfosta voi noutaa take away -tulkin matkaansa auttamaan kaupanteossa.

Paviljongin infopisteestä saa lainaksi myös pyörätuolin tai lastenrattaita, jos pienet markkinavieraat väsähtävät kesken kaiken. Kaikki myyntipisteet ovat katutasossa.

Nyt pääsee tekemään myös itse

Suomen kukkakauppiasliiton kranssipajassa pääsee tekemään oma syksyisen kranssin ammattilaisten opastuksella pientä materiaalimaksua vastaan.

Wemmi korostaa kotimaisuutta

Luomu- ja lähiruuan arvostus kasvaa koko ajan ja Wemmi keskittyy juuri siihen. Ulkoalueella on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Toki tarjolla on myös syksyn satoa tuoreena ja säilöttynä, joten talvea varten voi myös täyttää varastojaan tarjolla on kattavasti tuotteita järvistä, pelloilta ja puutarhoista.

Tänä vuonna järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä Artesaaniruoka SM -kilpailu. Kilpailun Wemmi-osastolla pääsee lauantaina seuraamaan tuomarointia ja sunnuntaina tutustumaan palkittuihin tuotteisiin. Osastolla esitellään käsintehtyä ruokaa laaja-alaisesti.

Runsaaseen kotimaiseen tuotetarjontaan tuo oman lisä mausteensa Suomen käsityöyrittäjät ry:n käsityökortteli. Käsityökorttelissa on runsas kattaus tämän päivän suomalaisesta käsityöstä.

Myyntipaikkoja alueella on lähes 300, joista puolet on ulkona ja puolet Paviljongin sisätiloissa.

 Paviljongille on helppo tulla

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Lauantaina lähimmissä pysäköintitaloissa voi olla ruuhkaa, kun alueella on myös Finlandia Marathonin kilpailijoita kannattajineen.

Tiivistelmä
  • Jyväskylän Paviljonki 14.-15.9.2019
  • avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16
  • vapaa pääsy
  • yhteistyössä Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria Keski-Suomi, Suomen käsityöyrittäjät ry:n Käsityökortteli, viittomakielen tulkkauspalvelu Sivupersoona,
  • wemmi.fi

 

Lisätiedot:        FKS-Tapahtumat Oy

tapahtumatuottaja Niina Lampinen, 043 826 7291, niina.lampinen [at] proagria.fi

toimitusjohtaja Marko Toivakka, 0400 735 259, marko.toivakka [at] proagria.fi