Tiedote 17.9.2018
Julkaisuvapaa

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat ilahduttaa syksyssä jo 25. kerran

Tuttu ja odotettu Wemmi – Ween maan wiljaa järjestetään 22.-23.9.2018 Jyväskylän Paviljongin alueella.

Wemmi  Ween maan wiljaa on keskisuomalaisille tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma, jonne tullaan viihtymään yksin, kaveriporukan tai perheen kanssa.

Wemmi korostaa kotimaisuutta

Luomu- ja lähiruuan arvostus kasvaa koko ajan ja Wemmi keskittyy juuri siihen. Ulkoalueella on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Toki tarjolla on myös syksyn satoa tuoreena ja säilöttynä, joten talvea varten voi myös täyttää varastojaan tarjolla on kattavasti tuotteita järvistä, pelloilta ja puutarhoista.

Myyjistä lähes puolet on keskisuomalaisia ja kotimaisilla tuotteilla on vahva asema markkinoilla.

Toista kertaa syysmarkkinoilla on Suomen käsityöyrittäjien Käsityökortteli, joka viime vuonna sai hienon vastaanoton. ”Käsityöyrittäjien tuotteissa on aina joku tarina, ja ne on valmistettu niin, että ne kestävät aikaa ja käyttöä” kertoo Kreetta Ahonen, yrittäjä, joka on myös mukana Käsityökorttelin 40 yrittäjän joukossa.

Myyntipaikkoja alueella on yli 250. Tapahtuma-alue levittäytyy sekä Paviljongin sisä- että ulkoalueelle.

”Tapahtuman historia on pitkä, eivätkä arkistot yllä ihan alkuun asti, mutta tänä vuonna mukana on noin 40 myyjää, jotka ovat olleet mukana yli 12 vuotta. Ilman näitä sitkeitä myyjiä ja uskollisia asiakkaita, ei markkinoita olisi” kertoo Marko Toivakka, joka on ollut mukana markkinaorganisaatiossa 16 vuotta.

Pääministeri Juha Sipilä vierailee Wemmi-markkinoilla

Pääministeri Juha Sipilän vierailu juhlistaa Wemmin 25. markkinasyksyä. Sipilä on Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten puuroteltan luona haastateltavana lauantaina klo 11.15.

Paviljongille on helppo tulla

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä.

Tiivistelmä

Lisätiedot:

FKS-Tapahtumat Oy

tapahtumatuottaja Niina Lampinen, 043 826 7291
toimitusjohtaja Marko Toivakka, 0400 735 259
etunimi.sukunimi(ät)proagria.fi