Tiedote 10.9.2021
julkaisuvapaa

 

Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinat 18.-19.9.2021

 

Syksyn maukkaimmat markkinat tulevat taas – tänä vuonna myös Retkelle-messut

Tuttu ja odotettu Wemmi – Ween maan wiljaa järjestetään 18.-19.9.2021 Jyväskylän Paviljongin alueella. Wemmi on keskisuomalaisille tutuksi tullut syksyinen myyntitapahtuma, jonne tullaan ostoksille ja viihtymään.

Wemmi korostaa kotimaisuutta

Luomu- ja lähiruuan arvostus kasvaa koko ajan ja Wemmi keskittyy juuri siihen. Ulkoalueella on runsaasti erilaisia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi maistella monenlaisia herkkuja. Toki tarjolla on myös syksyn satoa järvistä, pelloilta ja puutarhoista tuoreena ja säilöttynä, joten talvea varten voi myös täyttää varastojaan. Puolet myyntipisteistä on sisätiloissa ja sieltä löytyy mm Suomen käsityöyrittäjien Käsityökortteli.

Retkelle-messut – Luonto on yhden askeleen päässä

Messut tuo yhteen luontomatkailusta ja retkeilystä kiinnostuneet kokemustasosta riippumatta. Retkelle-messujen ohjelma-alueella, Nuotiopiirissä, on monipuolisesti ohjelmaa mm. retkeilykohteista, perheretkeilystä ja vastuullisesta matkailusta. – Lauantaina kuullaan mm. kuinka vaellus sujuu vauvan kanssa, kun Susanna Ylinen kertoo omasta 8 vuorokauden vaelluksestaan vauvan kanssa, kertoo Antti Huttunen Retkipaikka.fi:stä. Retkipaikka vastaa monipuolisesta ohjelmasta ja Retkipaikan bloggareita on tavattavissa osastolla.

 Turvallisesti tapahtumaan

Tämän ajan yleiset ohjeet koskevat myös Wemmin kävijöitä ja myyjiä: tule vain terveenä ja noudata hyvää käsihygieniaa. Suosittelemme myös kasvomaskin tai suojavisiirin käyttöä.  – Alueella on käsidesipisteitä ja Paviljongin saniteettitiloissa on mahdollisuus pestä kädet saippualla. Paviljonki infossa myös myydään kasvomaskeja, jos sellainen on unohtunut matkasta, kertoo Niina Lampinen ProAgria Tapahtumat Oy:stä.

Esteettömästi tapahtumiin

Tarjoamme viittomakielisen tulkkauspalvelun asiakkaille ja myyjille yhdessä Sivupersoonan kanssa. Sivupersoonan pisteestä Paviljonki infosta voi noutaa take away -tulkin matkaansa auttamaan kaupanteossa. Paviljongin infopisteestä saa lainaksi myös pyörätuolin tai lastenrattaita, jos pienet markkinavieraat väsähtävät kesken kaiken. Kaikki myyntipisteet ovat ulkoalueella ja sisätiloissa ovat katutasossa.

 Paviljongille on helppo tulla

Paviljongin lähistöllä on useita pysäköintimahdollisuuksia. Lähimmät pysäköintitalot ovat vain kävelyputken päässä (P-Matkakeskus, P-Asema) sekä Lutakossa (P-Paviljonki 1 ja 2). Keskeisen sijainnin vuoksi Paviljongille on helppo tulla myös kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Lauantaina lähimmissä pysäköintitaloissa voi olla hetkittäin täyttä, kun alueella on myös Finlandia Marathonin kilpailijoita kannattajineen.

Tiivistelmä

  • Jyväskylän Paviljonki 18.-19.9.2021
  • avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16
  • vapaa pääsy
  • yhteistyössä Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset, ProAgria, viittomakielen tulkkauspalvelu Sivupersoona, Retkipaikka.fi
  • wemmi.fi
  • retkellemessut.fi

Lisätiedot:

ProAgria Tapahtumat Oy

tapahtumatuottaja Niina Lampinen, 043 826 7291, niina.lampinen ät proagria.fi

näyttelyjohtaja Henri Honkala, 040 8277 100, henri.honkala ät proagria.fi

Retkipaikka.fi

Antti Huttunen, 040 560 8551, antti ät retkipaikka.fi